Aanvragen en verlengen van bijzonder uitstel

Om door de coronacrisis te komen, heeft de overheid allerlei steunmaatregelen getroffen. Een aantal van deze maatregelen zijn inmiddels gestopt en anderen lopen, al dan niet in gewijzigde vorm, nog steeds door. Ook worden er nog meer verlengingen van de coronasteun en versoepelingen verwacht.

Wegens de voortdurende coronacrisis kan er tot en met 30 juni 2021 nog voor het eerst uitstel van betaling of verlenging van het uitstel worden aangevraagd.

Dit uitstel loopt tot en met 30 juni 2021 automatisch door wanneer je als ondernemer op basis van de oude regeling al verlenging van eerder verkregen uitstel hebt gekregen.

Na 30 juni 2021 hoeft niet meteen de belastingschuld worden voldaan. Vanaf 1 oktober 2021 is er een betalingsregeling beschikbaar.

Waarschijnlijk wordt de ingangsdatum van de betalingsregeling  opgeschoven van 1 oktober 2021 naar halverwege 2022. Ook het terugbetalingstermijn wordt waarschijnlijk aangepast van 36 maanden naar 60 maanden. Het kabinet zal hier binnenkort meer over bekend maken.

Let op! Ondernemers die eerder een aanvraag voor drie maanden hadden ingediend moeten zelf om verlenging van het uitstel aanvragen. Indien je dit niet doet, dan loop je risico om voor de betalingsregeling van 36 ( of 60 ) maanden te worden uitgesloten. De belastingen waarvoor je als ondernemer bijzonder uitstel voor had, moeten alsnog in 1 keer betaald worden. De naheffingsaanslag wordt misschien verhoogd met een boete en de ondernemer moet betalen voor de kosten van acties die de belastingdienst moet ondernemen om de belastingschuld in te vorderen.

Twijfelt je als ondernemer of je tot 1 juli 2021 steeds op tijd kunt betalen? Verleng dan in ieder geval het bijzonder uitstel!

Op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel lees je hoe je dat doet. Je vind daar ook de voorwaarden voor de verlenging.

contact

Heb jij een financiële uitdaging voor ons?
Wij gaan deze graag aan! Laten we eens kennismaken.